23 aprilie – Ziua Internațională a Cărții și a Bibliotecarului

Din anul 1995, la inițiativa UNESCO se sărbătorește în 23 aprilie ”Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor”, având drept scop încurajarea și stimularea lecturii, atragerea oamenilor spre instituțiile de cultură.

În anul 1998, considerându-se că lectura și cartea nu pot fi privite în afara bibliotecilor și a bibliotecarilor, se adaugă la sărbătoarea cărții și cea a bibliotecarului din România.

Biblioteca a fost permanent considerată laborator al cunoașterii. Ea reprezintă spațiul interdisciplinarității, al cunoașterii exhaustive unde descoperim că, de fapt, cunoștințele noastre sunt complementare și se sincronizează.

Declararea ”Zilei Bibliotecarului” în România reprezintă un omagiu adus unei profesii de importanță deosebită pentru cultura națională.

În acest an, Casa Corpului Didactic Sibiu, împreună cu bibliotecile școlare din județul nostru, și-au propus să vă invite și să vă atragă în spațiul lor, prezentându-vă în broșura virtuală de mai jos câteva crâmpeie din activitatea lor zilnică.

Le mulțumim tuturor bibliotecarilor școlari pentru că sprijină permanent activitatea instructivă și educativă din instituțiile de învățământ!

Ziua bibliotecarului by Maria Pitariu

2 thoughts on “23 aprilie – Ziua Internațională a Cărții și a Bibliotecarului”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.