Festivalul de literatură pentru copii – Sibiu, 2021

Casa Corpului Didactic Sibiu, Grădinița cu program prelungit ”Elefănțelul Curios” Sibiu,  Institutul Francez din România și Asociația Edumedia, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, vă invită să participați la  Festivalul de literatură pentru copii, ediția a VI-a, organizat în perioada 17 mai – 17 iunie 2021.

Tema Festivalului: “Animații de lectură – resurse educaționale și demersuri de promovare a lecturii în grădiniță și școala primară” 

Public țintă: elevi de nivel preșcolar și primar, profesori pentru învățământul preșcolar și primar (clasa pregătitoare și clasa I) din județul Sibiu

Înscrierea se face prin completarea Formularului de înscriere până în data de 19 mai 2021.  

Activitatea se va desfășura pe platforma Google Classroom a CCD Sibiu. Persoanelor înscrise li se vor crea conturi pentru participarea la activitățile Festivalului. Pentru accesarea conturilor, adresa de email pe care o trimiteți în formularul de înscriere trebuie să fie validă. Un email de confirmare a înscrierii va fi transmis de către organizatori.

Activitățile din cadrul Festivalului de literatură pentru copii

Deschiderea oficială a Festivalului

Data: 17.05.2021, 13.00-14.00 (online)

Participanți: reprezentanții organizatorilor, partenerilor, animatorii și cadre didactice înscrise (în limita celor 100 de locuri disponibile în cadrul întâlnirilor online, pe platforma Google Meet)

Secțiunea I. Animații de lectură – resurse educaționale 

  1. Online: 

Perioada: 17-21.05.2021 

Participanți: cadrele didactice înscrise la Festival

Descrierea activității: Cadrele didactice înscrise se vor conecta pe platforma Festivalului, vor viziona minimum 3 animații de lectură (resurse video) împreună cu grupa/clasa și, pentru validarea activității, vor completa formularul de feedback. 

2. Cu prezență:

Perioada: 17.05-17.06.2021 

Participanți: elevi de nivel preșcolar și primar și cadrele didactice înscrise la Festival

2.1. Realizarea de animații de lectură în grădinițe și școli primare 

Descrierea activității: Cadrele didactice (animatorii) vor realiza animații de lectură cu elevii din grupă/clasă și vor completa fișa-cadru a activității.

2.2. Realizarea de animații de lectură în grădinițe și școli primare

Descrierea activității:  Cadrele didactice înscrise la Festival, participante la atelierul de formare, vor realiza animații de lectură cu elevii din grupă/clasă și vor completa fișa-cadru a activității.

Secțiunea II. Atelier de formare – Abordarea creativă a poveștilor în mediul online

Data: 03.06.2021, interval orar 17:00 – 20:00

Participanți: cadrele didactice înscrise, care doresc să creeze animații de lectură

Secțiunea III. Animații de lectură – schimb de bune practici

Perioada: 03.06.2021-17.06.2021 

Participanți: cadrele didactice înscrise, care doresc să creeze animații de lectură – resurse educaționale

Descrierea activității: 

Cadrele didactice care doresc să elaboreze resurse educaționale în cadrul activității didactice vor crea animații de lectură (resurse video) și vor completa fișa-cadru a activității. Cele două resurse vor fi încărcate pe platforma Festivalului până în data de 17.06.2021.

Se vor elibera adeverințe de participare pentru fiecare secțiune a Festivalului.