,,1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI!”

Motto: „România este patria noastră şi a tuturor românilor. E România celor de demult şi-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie.“

 Barbu Ştefănescu Delavrancea

Ziua Națională a României, aniversată în data de 1 Decembrie,  este moment de readucere în memoria colectivă a luptei de veacuri a românilor pentru unitatea și integritatea națională. Poporul român a valorificat conjunctura internaţională creată în urma primului război mondial, a ştiut să se afirme în contextul mişcării de eliberare a popoarelor şi al victoriei principiului naţionalităţilor în Europa. 1 Decembrie este Ziua Naţională a României, dar și a noastră, a tuturor românilor.

În vremurile pe care le trăim astăzi ne dorim să marcăm acest eveniment atât dascălii, elevii cât și întreaga comunitate, crezând că în Unire există o forță spirituală care străbate peste veacuri, mărturisind ceea ce are mai de preț neamul românesc: credința, tradiția și verticalitatea înaintașilor noștri.

Activitățile dedicate acestui eveniment se structurează pe 3 secțiuni:

Secțiunea I-destinată cadrelor didactice:

-webinar ,,1 DECEMBRIE-MAREA UNIRE-VIS ÎMPLINIT!desfășurat în data de 26 noiembrie 2020, începând cu ora 16. Înscrierea se face până la data de 24.11.2020, accesând linkul următor https://forms.gle/iYhvpegTcdzG3a168

-activități desfășurate cu prilejul zilei de 1 Decembrie (referate, eseuri, proiecte)

-scurte filmulețe/poze cu elevii marcând acest eveniment

Secțiunea II-destinată elevilor:

-referate/eseuri/poezii  realizate de elevi cu prilejul acestui eveniment

-desene/colaje

Secțiunea III-destinată cadrelor didactice, elevilor, părinților, membrilor comunității:

-La mulți ani, ROMÂNIA!, vă invităm ca pe acest perete virtual(padlet), în măsura în care aveți puțin timp, să adăugați din partea din dreapta jos de la semnul + (sau dând dublu click oriunde pe perete) o urare, un gând bun de ziua  României.

Detaliile privind trimiterea materialelor se găsec în regulamentul atașat. REGULAMENT

Cadrele didactice vor primi adeverință de participare.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.