5 octombrie, Ziua Mondială a Educaţiei

Curriculum Vitae - "Limba este cartea de nobleţe a unui neam."

Educația nu ar trebui să aibă o zi anume în care să fie celebrată, ci ar trebui sărbătorită zilnic, pentru că doar ea este cea care ne pregătește pentru viață, ea ne garantează reușita într-o lume bazată pe o permanentă competiție cu noi înșine și cu ceilalți. Educația reprezintă fundamentul unei societăți durabile, baza de la care se începe clădirea migăloasă și trudnică a caracterului și a personalității fiecăruia dintre noi.

Și cum altfel am intra în posesia acestei comori spirituale, dacă nu prin intermediul profesorului, făuritorului de sentimente și de caractere, artistului care dă culoare sufletului nostru, deschizătorului de drumuri și de idealuri. Lui îi datorăm ceea ce suntem azi, ceea ce vom fi mâine și doar lui trebuie să-i mulțumim pentru paginile frumos caligrafiate din cartea vieții noastre. El ne-a învățat să ne adăpăm de la izvorul cunoașterii, el ne-a deslușit tainele universului și a crezut în noi, intuind talente și calități ce zăceau ascunse în interiorul ființei noastre, așteptând să fie revelate și valorificate.         

La mulți ani, stimați dascăli cu sufletele sfâșiate de atâtea generații, cărora le-ați dăruit lumina cunoașterii, din flacăra pasiunii pentru educație!

Director CCD Sibiu,

Prof. Mirela Maria IANCU

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.