Festivalul-concurs “CDIdei în cărți”, la a VI-a ediție

Casa Corpului Didactic Sibiu are plăcerea să anunțe că Festivalul-concurs “CDIdei în cărți” a fost inclus în anul 2020 în Lista Activităților Educative Naționale, prin ordinul MEC nr. 5597/16.12.2019. Etapa Națională a Festivalului va fi finanțată de Ministerul Educației și Cercetării.

Festivalul-concurs “CDIdei în cărți” se află la a VI-a ediție și a preluat ideea unei activități de educație cu caracter nonformal, Muzeul literar, care este o animaţie de lectură în cadrul căreia elevii, în urma lecturii unei cărţi, realizează un obiect reprezentativ/ scenă reprezentativă din acea lucrare pe care îl prezintă sau o prezintă publicului, “vizitatorilor”.

În anul 2019 s-au înscris la Festival 168 unități de învățământ din 28 județe ale țării și au participat 3444 elevi, coordonați de 571 cadre didactice. Activitățile din cadrul Festivalului au fost coordonate de o echipă de management formată din 33 persoane.

Invităm toate unitățile de învățământ să se înscrie la ediția din acest an a Festivalului prin completarea formularul online:
https://forms.gle/rT4c5YoEBUksWqQa6, pana în data de 28 februarie 2020.

Toate informațiile despre Festival, obiective, activități, documente s.a se găsesc pe pagina dedicată acestuia, https://cdidei.wordpress.com

Elemente de noutate din acest an:

  1. Elevii vor citi lucrari dintr-o listă pe care CCD Sibiu o va publica până în data de 20.02.2020.
  2. Începând din acest an, pot participa si elevi din clasele IX-X, dar ei vor realiza un film pentru promovarea cărții citite, un “book trailer” al cărții.
  3. Pot realiza “book trailer si elevii claselor a VII-a si a VIII-a, dacă doresc și au abilitatile necesare.

Director, prof. Mirela Maria IANCU

Persoană de contact: Mihaela Carmen SEUȘAN – responsabilul național al Festivalului (email: cdidei.sibiu@gmail.com)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.