Alte evenimente

10.10.2019 Erasmus Day la CCD Sibiu

Casa Corpului Didactic Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu au organizat, în data de 10 octombrie 2019, atelierul de diseminare a proiectelor de mobilitate și de prezentare a unor exemple de bună practică din activitățile derulate în cadrul proiectelor Erasmus+.

Acțiunea a fost înscrisă pe harta interactivă europeană a evenimentelor ERASMUSDAYS 2019 (https://www.erasmusdays.eu) și face parte din seria de acțiuni derulate de CCD Sibiu și ISJ Sibiu care vin în sprijinul cadrelor didactice în vederea informării în legătură cu oportunitățile pe care le oferă programul Erasmus+.

La această acțiune au participat doamna Claudia Mery Simtion, director CCD Sibiu, doamna Anca Voineag, inspector școlar pentru proiecte educaționale, cadre didactice care au participat sau doresc să participe la proiecte ce susțin implicarea, schimbarea și comunitatea.

Filmul evenimentului

Cu acest prilej, au fost prezentate următoarele proiecte ERASMUS+:

Mihaela Seușan și Camelia Vancu, profesori metodiști la CCD Sibiu, au prezentat cele două proiecte pe care le-a derulat instituția în cadrul programului ERASMUS+, Formare modernă pentru cadrele didactice din județul Sibiu (2017-2018) și CERES – centru de resurse educaționale (2018-2019), care au avut în vedere crearea unor cursuri de formare online și a unei platforme online de resurse educaționale care să ofere cadrelor didactice resurse și instrumente pentru inovare în activitatea didactică.

5.10.2019 Ziua Educației la CCD Sibiu

Casa Corpului Didactic Sibiu a marcat  Ziua Educației din acest an organizând activități în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Centru Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2, Colegiul Național Samuel von Brukental Sibiu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr Sibiu, Liceul de Artă Sibiu și biblioteca din cadrul Casei Corpului Didactic  Sibiu.

La activități au participat elevi din cadrul C.S.E.I.Nr. 2 care au realizat lucrări prin care au promovat activitățile educative din școala lor.

Prima ediţie a  Cupei Educației C.C.D Sibiu – ”Mișcarea  O MINTE SĂNĂTOASĂ   ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS”,  au participat echipele de fotbal ale Colegiilor Naţionale: Brukenthal, Lazăr și a Liceului de Artă, trofeul fiind câștigat de echipa Colegiului Național Gheorghe Lazăr.

Biblioteca Casei Corpului Didactic Sibiu  a organizat o expoziție tematică de carte pe care au vizitat-o și elevii de la C.S.E.I.Nr. 2. Această expoziție își propune să reliefeze ideea că educația prin intermediul cărților este una dintre modalitățile care ne însoțește toată viața. Iniţiatoarea  acestei expoziţii a fost bibliotecara instituţiei noastre,  doamna Maria Pitariu.

Expoziția este și pentru dascălii care calcă pragul Casei Corpului Didactic Sibiu în aceste zile o poartă deschisă către studiu și meditație a ceea ce a însemnat educația în trecut și abordarea ei până în zilele noastre.

Elevii care au participat la activitățile derulate de Casa Corpului Didactic Sibiu pentru marcarea Zilei Educației au fost îndrumați de cadrele didactice: Ioana Guță, Manuela Ionescu, Adrian Fușlețană, Daniel Mașca, Gabriel Mărgineanu, Manuela Dobrotă și bibliotecar CCD Sibiu Maria Pitariu.

Doamna director a Casei Corpului Didactic Sibiu, prof. Claudia Mery Simtion felicită și mulțumește participanților pentru frumoasele activități și transmite tuturor celor implicați în educație LA MULȚI ANI!