Activități metodice

Atelierul pentru utilizarea platformelor online în activitatea didactică

Pentru a veni în sprijinul unităților de învățământ, al cadrelor didactice care doresc să organizeze și să deruleze activități didactice la distanță cu elevii, Casa Corpului Didactic Sibiu organizează ateliere de formare online pentru prezentarea Google – Classroom și Edmodo ș.a., ca platforme de învățare la distanță.

Atelierele se vor derula pe parcursul a 6 ore astfel: 2 sesiuni online, de câte 2 ore și o sesiune de 2 ore de aplicații practice la distanță, pentru exersarea funcționalității platformelor. Sesiunile online se vor derula între 9-11 sau 14-16, în funcție de grupă. Participanții vor primi adeverințe din partea Casei Corpului Didactic Sibiu.

Până în data de 3.04.2020 au fost organizate două serii astfel:

Pentru comunicarea în cadrul acestor ateliere se va utiliza aplicația Zoom.us (pentru PC). Pentru telefon aplicația se poate descărca de aici. Găsiți aici tutoriale de instalare/utilizare a aplicației.

Moderatorul fiecărui atelier va trimite, cel târziu cu o oră înainte de întâlnire, un mesaj prin care îi invită pe cei înscriși să participe la atelier.

Persoanele înscrise care, din diferite motive, nu au reușit să participe la ateliere cu grupa în care au fost programate inițial, dacă doresc, se pot reînscrie completând formularul de AICI.

Am creat și un formular (click aici) în care să se completeze eventualele probleme, sugestii, situații apărute s.a.

Persoana de contact: Mihaela Carmen SEUȘAN – profesor metodist (mihaela.seusan@gmail.com, tel: 0728371611)

Leave a Comment